Konst i Hunneberga

glas & måleri

Ursprungsserien Naïve

En serie skulpturer i transparent fusat glas, monterade i smidesrack med enkel design. Serien är inspirerad av våra  förfäders kulturer och gudar. Konstverken är tänkta att placeras i ett fönster, där ljuset lyser upp och förstärker glasets vackra färg, men gör sig även bra på en hylla i rummet mot en ljus vägg.

Serien består i nuläget av tre modeller, Aztek, Apache och RA. Samtliga modeller görs i olika storlek och med varierande färgsättning. Varje verk i serien är unikt, numrerat och signerat.


Fusade fiskar i plåtfrack 

Många år med koikarp har gett mig en insikt om att fiskar inte skiljer sig från andra djur på land. De är ytterst medvetna om sig själv och sin omgivning. Helt automatiskt blev det därför att jag började skapa fiskar för att genom min konst värna om dem. Jag gör dem glada, levande och ingen är likadan. Precis som i verkligheten där de är egna individer med känslor och en personlig själ.

Fiskarna är fusade i opalt glas och monterade i en rygg av plåt på fot att plattjärn. Allt smide gör jag på egen hand individuellt till varje fisk. Jag har en grundmall jag jobbar utifrån men alla mina fiskar är original med olika färger och design. De är signerade med mina initialer, årtal, sitt ’latinska’ namn samt det nummer i ordning som jag gjort dem.

Gädda, karp och sill

Rejäla och färgstarka fiskar gjorda av två lager 3 mm konstglas från Bullseye i USA. Mina gäddor är omkring 60 cm långa, sillar ca 30 cm och karpar mellan 33 och 35 cm. Höjd varierar beroende på stativ som skiljer sig från fisk till fisk.

Spigg och Horngädda

Lite lättare, mer graciösa och glittriga fiskar gjorda i tre lager 2 mm konstglas, varav det översta lagret helt eller delvis lagts ihop av dichroiskt glas. Ett glas belagt med metallisk yta som ger vackert skimmer i olika färgnyanser beroende på hur ljuset faller. Spiggarna mäter mellan 25 – 27 cm på längden och en horngädda är ca 45 cm. Höjd varierar beroende på stativ.


PÅSK 2018

Påsk 2018 är en serie på 8 stycken originalkonstverk gjorda av fusat glas som monterats i en vaxad betongfot. I glaset syns reliefer av påskiga motiv genom härligt solvarma färger. Samtliga verk är signerade och numrerade i sidan.