Konst i Hunneberga

glas & måleri

Glasverkstaden

Verkstaden har 3 platser som kan bokas i pass om 4 timmar åt gången. Pris per gång: 280 SEK

I verkstaden kan du i lugn och ro arbeta på egen hand med dina projekt. Här finns allt du behöver för att skära ut, forma och montera ditt glas. Om 4 timmar inte räcker kan du boka flera gånger och förvara projektet i verkstaden tiden mellan passen. Ugnen för bränning bokas separat.

Verktyg och maskiner

Verkstaden tillhandahåller alla verktyg och maskiner som behövs för basic glasfusing. Inköp av fler maskiner och verktyg görs kontenuerligt.

Detta finns just nu

  • Morton skärsystem inkl. cirkel och bårdsystem
  • Toyo glasskärare, 4 olika modeller. Silberschnitt cirkelskärare, skär cirklar 7,5 - 61 cm. Easy Cut cirkelskärare, skär små cirklar från 12 - 127 mm.
  • Knäck och bräcktänger, flera varianter för att dela glas i raka eller böjda snitt samt mosaik cutter för att klippa glasstänger och ansa kanter.
  • Diamantslipsvampar, 4 grovlekar. Pulver för handslipning och polering i flera steg.
  • 2 st Kristall bänkslipmaskiner, Makita vinkelkap för glas, MSW handpolermaskin, Meec handslip/gravyrmaskin. Taurus 3 ringsåg med diamantklinga.
  • Skyddsutrustning som inandningsskydd, skyddsglasögon och plåster.
  • Sandbläster

Glas och material

Allt glas samt annat förbrukningsmaterial till ditt projekt, måste du själv ha med dig. I verkstaden finns ett begränsat utbud av Bullseye glas man kan köpa av. Andra inköpsställen jag kan rekommendera är Cebex i Malmö, Anla Glas i Danmark eller Warm Glass i England. Observera att jag som standard kör med Bullseye glas. Om du väljer att arbeta med ett annat system kan du bara boka hel ugn vid bränning.

Regler

Var och en ansvarar för att städa upp efter sig. Verktyg och maskiner ska rengöras och ställas iordning på sin plats innan avslutat arbetspass. Verkstaden står för underhåll och att allting är i gott skick. I gengäld förväntas att man hanterar utrustningen på ett varsamt och korrekt sätt. Är du osäker på hur du ska använda ett verktyg eller en maskin, fråga gärna.

Ugnsservice

Ugnen som står till förfogande är en glasfusing ugn av märket Uterm, modell G235. Den rymmer 2 st sättplattor storlek 50*70 cm. Ugnens invändiga mått i cm, b*l*h = 75*104*30. Maxteperatur 950° C.  Ugnen är utrustad med en Bentrup TC 405/30 temperaturregulator som kan hantera brännkurvor med upp till 10 olika segment.

Vid bokning är ugnen uppdelad på 4 st platser. En plats = ½ platta 30*50 cm . Du kan alltså boka in dig på en mindre del av ugnen om ditt projekt inte är så stort*. Separator på plattorna samt stort utbud på slumpingformar finns och ingår i servicen. Du monterar själv ditt glas i ugnen. 

Pris per plats standard Bullseye fullfuse, tackfuse eller slump: 100 SEK

Ansvar

Du ansvarar själv för montering av ditt glas i ugnen samt för resultatet av bränningen. Ersättning** för misslyckat eller förstört glas utgår endast om det orsakats av fel på ugnen eller haveri pga av elavbrott.

*Gäller om du använder Bullseye  glas med standard brännkurva. Annat fabrikat på glaset eller speciellt anpassad brännkurva, gäller generellt att hela ugnen (4 platser = bägge sättplattorna) måste bokas.

**Ersätts med kostnaden för glas som gått förlorat alternativt en kostnadsfri ombränning ifall detta är möjligt.

Betalning

Betalning görs i förskott eller allra senast på plats vid aktivitetens start. En specificerad faktura med summa att betala, bifogas bokningsbekräftelsen som skickas med mail till den e-postadress som angivits på anmälan.

Förskottsbetalning kan göras till bankgiro nr: 5182-7657 eller med Swish till nr: 123 427 17 71.

På plats går det bra att betala kontant, med Visa/Mastercard eller Swish.